گزارش بازدید علمی تخصصی دانشجویان سال دوم کارشناسی ارشد مهندسی معماری از خطوط تولید قطعات پیش ساخته سازه های فولادی شرکت گروه کارخانجات یاقوت صنعت تبریز

آموزشی و پژوهشی یکشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۲

پیرو هماهنگی های قبلی به عمل آمده، ساعت 9 صبح روز چهارشنبه (ششم دی ماه) دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی معماری به سرپرستی دکتر حامد حق کیش و همراهی دکتر کمال هاشمی برای تکمیل مباحث تئوری درس ((مدیریت، نظارت و اجرا در معماری)) عازم بازدید علمی از خطوط تولید قطعات پیش ساخته سازه های فولادی شرکت گروه کارخانجات یاقوت صنعت تبریز شده و پس از یادآوری ضوابط HSE در مجموعه های صنعتی، با حضور در سالن تولید اول، با تجهیزات تراشکاری و CNC، رزوه و سوراخکاری مکانیزه ادوات اتصالات با رواداری های کنترل شده، همچنین گیوتین های سایزهای مختلف آشنا شده و دقایقی از نحوه اجرای عملیات مذکور را به صورت میدانی مشاهده نمودند.
در ادامه با حضور در سالن تولید المان های سازه ای فشاری و خمشی (ستون ها و تیرها)، ناظر ترتیب و توالی آئین نامه ای تولید کارخانه ای بر اساس ضوابط مباحث دهم و یازدهم مقررات ملی ساختمان ایران و جزئیات اجرایی مورد نیاز بوده و نهایتا پیرو رویت انواع الکترودهای کم هیدروژن 7018 و آون مربوطه، تجهیزاتی نظیر تیفور و ...، با ملاحظه نحوه آماده سازی قطعات پایه برای تامین نرخ نفوذ جوش، اجرای فرآیندهای جوشکاری CO2 و زیرپودری و آزمایش های غیرمخربی نظیر Ultrasonic Test، به سالن بعدی هدایت شدند که عملیات سندبلاست و شات بلاست برای قطعات پیش ساخته (باکس، I، H ) عرشه یک پل فولادی در آن، در حال انجام بود. چرایی و چگونگی نکات اجرایی تکمیلی نظیر خیز منفی دهانه عرشه نیز در این مرحله مورد بحث کارشناسی قرار گرفت.

در گام بعدی، در هنگام بازدید از کارگاه رنگ آمیزی نیز نحوه استفاده از الکومتر برای کنترل ضخامت لایه های سه گانه پوشش های صنعتی (ضدزنگ و رنگ) بررسی شد.این بازدید با بازگشت گروه اعزامی به محل موسسه در ساعت 14 خاتمه یافت.

در پایان علاوه بر تقدیر از زحمات مدیر محترم گروه های مهندسی عمران و معماری (سرکار خانم دکتر نگار صالحی) و هماهنگی های کارشناس محترم حوزه معاونت آموزشی (سرکار خانم مهندس بهاره صحت خواه)، از همراهی دکتر کمال هاشمی (استاد محترم گروه مهندسی معماری) نیز نهایت تقدیر و تشکر به عمل می آید.

شایان ذکر است علاوه بر رعایت دقیق نکات ایمنی توسط مهندسین پژوهشگر تحصیلات تکمیلی شرکت کننده در این بازدید علمی تخصصی، اشراف فنی دانشجویان مذکور در حوزه فازهای ساخت و نصب قطعات پیش ساخته سازه های فولادی، مورد تمجید مدیران و مهندسین میزبان صنعتی این بازدید قرار گرفت.